Ligia Deca: Vom avea BAC-ul tehnologic. Se introduce proba de competență complementară

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că, prin noile legi ale Educaţiei, se propune ca examenul de Bacalaureat să se plieze pe fiecare profil.

Ligia Deca: Vom avea BAC-ul tehnologic. Se introduce proba de competență complementară


Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că, prin noile legi ale Educaţiei, se propune ca examenul de Bacalaureat să se plieze pe fiecare profil, urmând să se introducă o probă complementară care vizează competenţe de bază.

„Examenul de Bacalaureat, așa cum spuneam, se pliază pe fiecare profil, deci vom avea BAC-ul tehnologic, pe care liceele tehnologice îl propun și îl așteaptă de multă vreme. Rămânem cu două probe de competențe lingivistice, limbă străină 1, limbă străină 2, tocmai pentru a crește potențialul de angajare și adecvarea absolvenților pentru societatea viitorului – sigur, cele două probe la niveluri de competență diferită, în funcție de câtă limbă străină s-a studiat în parcursul de liceu sau de gimnaziu”, a adăugat Ligia Deca.

„Ce avem în plus față de formula de acum este o probă așa-zis complementară, de competențe de bază, care pentru profilul uman va fi la matematică sau științe ale natură, pentru profilul real – o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane, istorie, logică, filosofie, psihologie. Notarea, fiind vorba de competențe de bază, nu avansat, se va face pe sistem admis-respins. Important, în sesiunile de vară-toamnă”, a mai spus ministrul.