Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu sesiunea specială de la Evaluarea Națională

Ministrul Educaţiei precizează că elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu vor fi prejudiciaţi în niciun fel în ceea ce priveşte admiterea la liceu

Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu sesiunea specială de la Evaluarea Națională
FOTO Octav Ganea


Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, precizează că elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu vor fi "prejudiciaţi" în niciun fel în ceea ce priveşte admiterea la liceu.

"Elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu sunt prejudiciaţi în niciun fel cu privire la admiterea la liceu. Am făcut calendarul în aşa fel încât aceştia să aibă şanse egale cu cei care participă în etapa care începe în 15 iunie", a declarat ministrul Educației, duminică, la Digi 24.
De asemenea, dacă elevii care dau Evaluarea Națională sau Bacalaureatul participă la una dintre probele examenelor și nu mai pot ajunge la celelalte, din motive medicale, probele la care au participat vor fi luate în considerare pentru următoarea sesiune.
"La etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat, la această etapă probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (...) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară", a explicat Anisie.