Sorin Cîmpeanu: Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că Evaluarea Națională ar putea fi decalată având în vedere situaţia pandemică în care ne aflăm.

Sorin Cîmpeanu: Evaluarea națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că Evaluarea Națională ar putea fi decalată în 2021.

”Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, potrivit BizDay.
În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu fi perturbat și anul universitar, a mai precizat el. 
„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie”, a mai adăugat ministrul.
În acest an, pentru Evaluarea Națională, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările pe 29 martie, la Limba și Literatura Română, pe 30 martie, la Matematică, și pe 31 martie, la Limba Maternă.
Simulările pentru examenul de Bacalaureat au început deja: 22 martie 2021 – Limba şi Literatura Română, 23 martie 2021 – proba obligatorie a profilului, 24 martie 2021 – proba la alegere a profilului şi specializării și 25 martie 2021 – Limba şi Literatura Maternă.