Canditați eliminați din Bacalaureat pentru fraudă la Constanța

5.317 absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar 14 candidaţi au fost eliminaţi

Canditați eliminați din Bacalaureat pentru fraudă la Constanța


Luni, 30 iunie a.c., 5.317 absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română.

La această probă, 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări): 1 candidat din centrul de examen - Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, 2 candidaţi - Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, 1 candidat - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, 1 candidat - Colegiul Tehnic „Tomis”, 1 candidat - Liceul Cobadin, 1 candidat - Colegiul Tehnic „Energetic”, 5 candidaţi - Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă, 2 candidaţi - Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”.
În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Marți, 1 iulie, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă – 5 candidaţi, iar miercuri, 2 iulie, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării - proba E)d). Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 7 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile se vor soluţiona în intervalul 8-10 iulie, urmând ca pe 11 iulie să se afișeze rezultatele finale.
Tot mâine, 21 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în două centre de examen: Liceul Teoretic „G.Călinescu” Constanţa (9 candidaţi) şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (12 candidaţi) proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză din cadrul examenului de bacalaureat bilingv francofon.