Universitatea Ovidius dă startul înscrierilor online pentru admiterea din sesiunea iulie 2020

În acest an, un elev de clasa a XII-a poate să-şi trimită dosarul de înscriere la facultate online fără să fie nevoit să mai meargă personal

Universitatea Ovidius dă startul înscrierilor online pentru admiterea din sesiunea iulie 2020


Epidemiei de COVID 19 simplifică înscrierea la facultate. În acest an, un elev de clasa a XII-a poate să-şi trimită dosarul de înscriere la facultate online fără să fie nevoit să mai meargă personal.

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) își așteaptă viitorii studenți la sesiunea de vară a Admiterii 2020 în perioada 6 – 25 iulie 2020, pentru programele de licență, și în perioada 8 - 25 iulie 2020, pentru programele de masterat. În aceste intervale vor avea loc înscrierile, ierarhizarea candidaților, afișarea rezultatelor și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății.  
La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea va avea loc în perioada 6 iulie - 8 august 2020. În acest interval vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul propriu.  
În premieră, la toate cele 16 facultăți ale UOC înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online, pe platforma: https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. Universitatea „Ovidius” a implementat înscrierea online la 9 dintre facultățile sale încă din anul 2015.  Totodată, pentru al treilea an consecutiv, universitatea va pune la dispoziție o platformă de înscriere și pentru românii de pretutindeni: https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/
În această admitere, cei care doresc să urmeze cursuri la UOC, indiferent de ciclul de studii, pot beneficia, ca în fiecare an, de locuri bugetate, după cum urmează: studii de licență – 1.350 de locuri, studii de masterat – 650 de locuri, studii de doctorat – 20 de locuri. 
Totodată, în acest an, în 13 facultăți ale UOC (Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă) admiterea va fi prin concurs de dosare, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online. 
La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie probele scrise de admitere se vor desfășura în aulele UOC, în regim față-în-față, respectând cu strictețe și responsabilitate normele de siguranță în contextul pandemiei.   
Toate informațiile legate de Admiterea 2020 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.