Ludovic Orban anunţă o sesiune specială şi pentru Bacalaureat. Când vor avea loc examenele

Elevii de clasa a douăsprezecea vor putea susţine examenul într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune

Ludovic Orban anunţă o sesiune specială şi pentru Bacalaureat. Când vor avea loc examenele


O sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 ar putea fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate. 

Premierul Ludovic Orban a confirmat, luni seara, la Digi24, că a avut această discuție cu ministrul educației, Monica Anisie, și că și-a dat acordul pentru o astfel de propunere. El a arătat că și în cazul Evaluării Naționale se face anul acesta o sesiune specială la două săpătămâni după susținerea primelor examene și i se pare corect ca și pentru Bacalaureat elevii să primească aceeași șansă.    
"Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul", a declarat premierul Ludovic Orban.