Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19

Ministerul Educaţiei vrea să ştie până marţi la prânz numele persoanelor care se vor ocupa de înscrierea cadrelor didactice pe platforma pentru vaccinare.

Ministerul Educației, anunț despre programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19


Ministerul Educației a informat inspectoratele școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebui să desemneze o persoană pentru înregistrarea cadrelor didactice și a personalului pe platforma campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Prioritate la vaccinare vor avea cei care lucrează în învățământul preșcolar, profesorii care lucrează direct cu elevi și cei care urmează să predea fizic, în clase, din 8 februarie.
„Vă solicităm să diseminați informațiile către toate unitățile de învățământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19.
În acest sens, fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, a transmis MInisterul Educației tuturor inspectoratelor școlare.
Angajații din sistemul de Educație care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19:
angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii.
angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 08 februarie 2021.
Până luni, 18 ianuarie, ora 16.00, fiecare unitate de învățământ preuniversitar trebuie să trimită inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București numele, funcția și datele de contact ale persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, urmând ca până marți, 19 ianuarie, ora 12.00, inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București să transmită situația către Ministerul Educației.