Cîmpeanu: Etapa de interviu la concursul de directori se va organiza în parteneriat cu mediul privat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru prima dată din comisia de interviu la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de școli vor face parte şi reprezentanţi ai firmelor

Cîmpeanu: Etapa de interviu la concursul de directori se va organiza în parteneriat cu mediul privat


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară că pentru prima dată din comisia de interviu la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ vor face parte şi reprezentanţi ai firmelor care au puternice departamente de resurse umane.

"Astă seară va apărea în Monitorul Oficial, Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor de directori. Veţi vedea că începe în data de 14 septembrie, trece printr-un examen scris în data de 15 octombrie. Examen scris în urma căruia doar cei care vor fi luat nota peste 7 vor putea să intre în etapa de interviu. Etapa de interviu pentru prima oară se va organiza în parteneriat cu mediul privat, mai exact cu acele firme care au puternice departamente de resurse umane şi care au agreat să trimită un reprezentant în comisia de concurs pentru ocuparea fiecărui post de director. Este vorba despre acorduri pe care le vom încheia cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Camera de Comerţ Româno-Germană, Româno-Franceză... Există o disponiblitate foarte mare, pe care o apreciez, din partea mediului economic de a desemna voluntar experţi în resurse umane", a afirmat ministrul la Realitatea Plus.
Astfel, susţine ministrul, din comisia de interviu vor face parte reprezentantul inspectoratului şcolar, cel al autorităţii locale, reprezentanţi din rândul profesorilor titulari aleşi prin vot secret de către toţi profesorii titulari din şcoala respectivă şi un reprezentat al mediului economic specializat în resurse umane.
"Din comisia de interviu - pentru cei care au luat deja nota 7 - şi vă asigur că subiectele vor fi şi relevante şi foarte atent securizate - vor merge în etapa a doua de interviu, în care vor găsi reprezentantul inspectoratului şcolar, unul singur din cinci, al doilea reprezentant al autorităţii locale, legea ne obligă să avem. În afară de reprezentantul inspectoratului şi al primăriei, vom avea şi reprezentanţi din rândul profesorilor titulari aleşi prin vot secret de către toţi profesorii titulari din şcoala care se doreşte a fi condusă, plus acest reprezentat al mediului economic specializat în HR (Resurse Umane). (...) Sunt angajatori foarte interesaţi pentru calitatea produsului şcolii româneşti. Mai este şi o problemă de responsabilitate socială a întreprinderilor. Eu cred că cineva care este obişnuit să facă recrutarea pentru marile firme va şti să facă recrutarea şi pentru un director de şcoală", a spus Cîmpeanu.