Sorin Cîmpeanu a propus începerea anului școlar 2022-2023 pe 5 septembrie, cu încheierea pe 16 iunie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a propus ca școala să înceapă în anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie.

Sorin Cîmpeanu a propus începerea anului școlar 2022-2023 pe 5 septembrie, cu încheierea pe 16 iunie


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a propus ca școala să înceapă în anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie. În plus, spune oficialul, în toamnă ar putea fi introduse Săptămâna Altfel și o săptămână de vacanță pentru toți elevii.

Potrivit anunțului ministrului, anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie, iar în luna octombrie va fi o vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal.
Se ia în calcul ca la final de octombrie să fie o săptămână de vacanță pentru toți elevii, a spus ministrul Cîmpeanu.
"Sunt foarte de acord – și nu contează punctul meu de vedere ca ministru al Educației, dar contează experții în pedagogie, care spun că într-adevăr este de preferat să alternăm perioade de școală, module de învățare de șase, șapte, opt săptămâni cu perioade de odihnă. Din această perspectivă, este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamna acestui an care a început, Săptămâna Altfel și, de asemenea, o săptămână de vacanță pentru toți elevii. Am înțeles foarte bine și neajunsurile generate, spre exemplu, într-o familie care are un copil în învățământ primar și un copil în învățământ gimnazial sau liceal de lipsa suprapunerii acestor vacanțe și cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclu primar, gimnazial și liceal", a adăugat liberalul.
Vacanța de iarnă va fi în perioada 22 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023. Apoi, s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie.
„Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță… Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport… Întâmplător se suprapune pe interesele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.
Vacanța de Paște ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie, iar în luna mai se dorește organizarea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre natură.
Toate acestea sunt propuneri ale ministerului și vor face parte dintr-un proces de dezbatere cu elevi, părinții și profesorii, a spus ministrul Educației.