A fost închis traficul rutier pe toate drumurile din judeţul Constanţa

Constănţenii au primit un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care sunt sfătuiţi să evite drumurile în exteriorul localităţilor.

A fost închis traficul rutier pe toate drumurile din judeţul Constanţa


Constănţenii au primit un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care sunt anunţaţi că vremea este severă în întreg judeţul şi în care sunt sfătuiţi să evite drumurile în exteriorul localităţilor.

“Urmare a emiterii avertizării COD PORTOCALIU, pe raza judeţului Constanţa începând cu ora 15.30, s-au închis toate drumurile naţionale, respective judeţene, cu excepţia DN39 (Constanţa - Mangalia) şi A2. Pentru siguranţa dumneavoastră, nu părăsiţi localitatea!”, este trimis în mesajul trimis prin telefon.
"Din cauza ninsorilor abundente si viscolului care produc vizibilitate redusă, CNAIR si Poliția Rutieră au decis inchiderea circulației rutiere pe DN 3, între localitățile Cobadin și Ostrov, județul Constanța (km 129+000 – km 224+000).
Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin în permanentă acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță", a transmis CNAIR.
AUTOVEHICULE BLOCATE, SITUAȚIA LA ORA 15:00:
- DN38 Topraisar - Amzacea - 20 de autovehicule
- DN38 Comana - Amzacea - 4 autovehicule
- DJ391 - un autovehicul
- DJ 392 - 3 autovehicule
- DN3 - 50 de autovehicule
- DJ222 - 20 de autovehicule
- DN3 Deleni - Adamclisi - 10 autovehicule
- DN3 zona Ion Corvin - 3 autovehicule 
- DC63 zona Țepeș Vodă - un autovehicul
- DJ226A zona Râmnicu de Jos - un autovehicul 
- DN22 - 15 autovehicule
- DJ226 Nuntași - Săcele -  un autovehicul
Reamintim că, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting de tip cod portocaliu, valabilă astăzi, între orele 10.00 și 21.00.  În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.