ȘOC ANAFILACTIC! Povestea incredibilă a Alexandrei din Maramureș

Povestea incredibilă a Alexandrei. A făcut șoc anafilactic în urma tratamentelor prescrise de „Doamna doctor dermatolog” Marinescu

ȘOC ANAFILACTIC! Povestea incredibilă a Alexandrei din Maramureș


O altă tânără din Maramureș a trăit momente cumplite după ce a urmat un tratament anti-acnee. În urma publicității agresive ale brandului Plush Bio pe reţelele de socializare, a convins-o și a apelat la ajutorul doamnei Marinescu Ioana Lavinia. N-a fost nevoie de consultație față în față pentru a primi tratament, ci doar de câteva fotografii trimise pe WhatsApp. 

"Lucrurile aflate despre Doamna Doctor din mediul on line, respectiv grijă cu care prepara  produsele, dorinţă pe care o avea aceasta pentru tratarea fiecărei paciente de a se simţi frumoasă, fără photoshop, să poată ieşi din casa nemachiata, şi că înţelege prin ce trecem, m-au făcut să o contactez. La acel moment am fost influenţată de reclama excesivă şi faptul că nu aveau recenzii negative şi mai mult de faptul că era numită doctor", a declarat Alexanra H.
„Doamna doctor dermatolog”, aşa cum este recomandată în mediul on-line, ținea consultații online pe Instagram şi pe pagina Facebook, Plush Luxury BIO Cosmetics, unde le solicită clientelor fotografii cu zonele afectate de acnee sau alte probleme de ordin dermatologic. În urma analizei imaginilor primite, aceasta le oferea potenţialilor clienţi o schemă de tratament. Doamna Marinescu le-a recomandat pacientelor produsele Plush Luxury BIO Cosmetics, preparate chiar de dânsa.

"De existenţa acestor produse, preparate de doamna Doctor Marinescu Ioana Lavinia, am aflat de pe reţele de socializare, respectiv Instagram,Facebook şi Youtube, unde această doamnă era recomandată ca Doctor de către persoanele publice, în pricipal de către Larisa Udila. Am studiat şi pe pagina dânsei care fiind “Plush Bio” unde am găsit pacienţi care i se adresau cu “doamna doctor” sau “doamna doctor dermatolog” unde am văzut numeroase cazuri pe care dansa le-a prezentat ca fiind tratate de către aceasta. Pe “Youtube” apărea o descriere în care doamana doctor Marinescu îşi prezenta povestea ei despre acneea din adolescenţă, şi explică  că s-a luptat timp de 16 ani cu această boală şi că ştie cât de mult poate afecta emoţional şi fizic o astfel de boală. A menţionat în această descriere că a fost consultată de mai mulţi medici şi a încercat foarte multe tratamente, dar nu i-a funcţionat niciunul. De asemnea menţiona că după 6 ani de laboratoare, a descoperit un tratament care i-a salvat viaţa, tratament pe care dansa l-a preparat. M-a impresionat ca a putut singura să se trateze după o lungă lupta cu acneea", ne-a mai mărturisit Alexandra.
După cinci zile de tratament, tânăra s-a trezit cu fața umflată, arătând ca un "monstru", plină de bubițe și mâncărimi. Alarmată de situația gravă în care se afla Alexandra, a contactat-o tot online pe "doamna doctor" în care i-a trimis poze cu fața ei, aceasta din urmă, spunându-i tinerei să oprească tratamentul și să cumpere de la farmacie tratament împotriva alergiei. 

"În a 5-a zi de tratament, m-am trezit cu toată faţa umflată arătând ca şi un monstru. I-am scris doamnei doctor şi i-am trimis poze cu fața, întrebând-o dacă e normală această reacţie, să fiu umflată sub ochi şi că am bubiţe care mă mâncau foarte rău. Dânsa mi-a spus că să opresc tratamentul să-mi iau de la farmacie FUCICORT cu care să mă dau de 2 ori pe zi, timp de 2-3 zile + 5 zile în care sau iau CLARITIN pastile, dar să o ţin la  curent cu evoluţia mea", spune Alexandra.

Câteva zile mai târziu, Alexandra a ajuns pe perfuzii la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului din Sighetu Marmației unde făcuse șoc anafilactic. Și-a cerut banii înapoi și daune morale, însă nu a primit nimic. Doamna Marinescu Lavinia Ioana, se pare că nu prea știe ce înseamnă daune morale, pe care tânăra i-a cerut, dar să îi dea banii înapoi pentru tratamente, costurile de cazare și tratament.  
"În ziua de 13 ianuarie 2019  seara în jurul orelor 23.00-24.00 am mers la URGENȚA SPITALULUI din Sighetul-Marmației, unde medicii mi-au administrat o perfuzie pentru alergie, deoarece viaţa mea era în pericol. Faţă de acest aspect, i-am trimis doamnei poze de pe patul de spital şi am întrebat-o dacă i se pare normal unde am ajuns, i-am trimis şi o poză cu fata, iar ea m-a întrebat cu ce diacnostic mi-au dat medicii, iar răspunsul meu a fost „alergie". 
Doamna m-a întrebat ce înseamnă daunele morale, iar eu i-am spus că am sunat la o clinică din Cluj Napoca, unde tratamentele la față + cazarea + transportul ajung undeva la 1500 de euro. Doamna mi-a spus că este o sumă foarte mare, dar dacă suma respectivă îmi va da un confort, ea a doua zi pregăteşte contractul de restituire a sumei şi modeul în care mi returnează, să-i trimit poza de pe buletin pentru a face avocatul dânsei contractul de restituire a sumei şi îmi va trimite contractul pe mail. Acela fiind ultimul mesaj al dânsei, deoarece eu i-am scris a doua zi cum rămâne cu restituirea sumei ca eu nu am primit nici un mail, dar dânsa mi-a dat block pe WhatsApp şi pe Instagram",  mai spune tânăra. 
La începutul acestei luni, Alexandra s-a alăturat celorlalte tinere care au făcut plângeri penale și își doresc să li se facă dreptate. 

Firma Plush BIO a demarat producţia de dezinfectanţi (70% alcool) şi a creat, respectând reţeta agreată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor, investiţia ridicându-se la 120.000 de euro.  
Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi Agerpres, fabrica unde sunt produse cosmeticele Plush BIO din satul Tătărani, judeţul Prahova, a achiziţionat încă de la începutul pandemiei alcool etilic, alcool isopropilic şi excipiente/recipiente şi a început producţia de dezinfectanţi. Compania a produs geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor, investiţia firmei fiind de 120.000 de euro, incluzând aici achiziţia de alcool, achiziţia de recipienţi air less pentru a evita evaporarea alcoolului din produs şi testele dermatologice şi de eficienţă, potrivit 
Produsul a fost testat în laboratoarele Institutului Cantacuzino şi la J.S. Hamilton Polonia. Certificările atestă eficienţa formulei împotriva diverşilor viruşi inclusiv Coronavirus Human Strain 229E.
"Acum mai mult decât niciodată este timpul să dăm dovadă de solidaritate. Şi vorbim de o solidaritate contra cronometru în această perioadă în care produsele dedicate dezinfecţiei pot proteja vieţi de pe o zi pe alta. De aceea am investit şi am demarat atât de repede crearea gelurilor, fabricarea a cât mai multe şi distribuirea lor. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor imediate ale autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor noştri", a declarat fondatorul şi deţinătorul companiei Plush luxury BIO cosmetics, Ioana Marinescu.
În 2019, Plush BIO a demarat activitatea fabricii din Tătărani, ce a fost concepută după toate normele de GMP Farmaceutic în vigoare. Investiţia a fost de 1,5 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii ale proprietarei Ioana Marinescu şi credit bancar. Această sumă, mult peste normele legale, necesare pentru funcţionarea şi producţia unui laborator de cosmetice, s-a datorat faptului că tehnologia din fabrică este în mod normal destinată preparării la standarde înalte a produselor medicamentoase.
Business-ul Plush BIO a început în 2014, cu o investiţie de 700 de euro a fondatorului şi proprietarului Ioana Marinescu, de profesie farmacist, care a început să creeze cosmetice încă de când era în ultimul an la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Prima apariţie a brandului a fost în 2014; consolidarea acestuia s-a făcut treptat, la început pe bază de recomandări. În 2019, business-ul a depăşit cifra de afaceri de 13 milioane de lei.
Redacția Lumea Presei a încercat să o contacteze pe doamna Marinescu Ioana de mai multe ori, încă de pe data de 10 mai, însă până la ora redactării acestui material nu am primit niciun răspuns, doar un mesaj de intimidare din partea avocaților ei.