Politica cu privire la corecturi

Informațiile corecte, sunt acele informații scrise corect fără greșeli gramaticale și fără alte înțelesuri.

Toate materialel recepționate pe adresa redacție, imediat ce vor trece de verificări, vor fi supuse corectării, exceptând faptul în care expresii intregii sunt greșite, iar prin corectare ar putea avea mai multe feluri de obordare sau reinterpretare, drept pentru care, pentru unele din ele se solicită o corectură a expresiei din partea autorului.

Ceea ce corectăm, fără a distorsiona informația într-un fel sau altul, menționăm mai jos prin exemple:

1. Diacritice

1.1. Aplicăm diacritice la toate materialel publicate, astfel încât să nu se lase loc interpretărilor.

Ex. Sa reiau discutia fata de ceea ce am discutat anterior.

În exemplu dat, fata poate fi interpretat în două feluri:

- discutia fată sau discutia față - fără diacritice fiecare ar interpreta într-un mod diferit, iar pentru acest lucru, nu este cazul să solicităm o corectură, ci o vom aplica astfel:

Corect: Să reiau discuția față de ceea ce am dicutat anterior.

2. Litere sau semne de puctuație lipsă

2.1. Completăm acele litere unde vedem că sunt lipsă și nu lasă loc de interpretare.

2.2. Completăm semnele de puctuație după caz, numai acolo unde sunt eligibile și unde oferă o formă gramaticală corectă.

3. Solicitare corecturii eratei

3.1. Într-o orecare mică parte, există și accidente gramaticale destul de grave, pentru care este solicitată corectura din partea autorului.

3.2. Oricine poate solicita corectarea unei erori tehnice sau gramaticale, cauzate de vreo anomalie a publicării, fie în publicația noastră, fie în partajările externe.

4. Cauze prin care ar putea interveni o erată

4.1. Se știe că în unele cazuri de importanță majoră, intervine oboseala asupra celor care redactează ore în șir și care pot fi ușor sustrași de la atenția primară, având scăpări sau pierderi de concetrare, însă, pentru acest lucru exista și a doua persoană, împuternicită cu sarcina de-a corecta cu exactitate conținutul unui material.

4.2. Așa cum a fost relatat la puctul 4.1, pe lângă oboseală, pot fi și probleme tehnice cu tastatura, unele litere să nu mai aibă un contact bun, iar printr-o tehnoredactare rapidă, să existe scăpări, care într-un mod neprecizat, ar putea să treacă și de cel care verifică, numai dacă oboseala este prezentă.

4.3. Asupra unui formular prin care publică un material, ar putea interveni o extensie de corectare sau o aplicație din dispozitiv, care într-un mod eronat interpretează mai mult sau mai puțin starea unui conținut.

5. Verificare finală

5.1. După ce tot materialul a trecut de corectare și verificare, se va mai analiza odată în timpul pregătirii spre publicare.

5.2. După o reverificare finală în timpul utilizării formularului de publicare, acesta va fi publicat.

5.3. Imediat după publicare lui și înainte de partajare, acesta mai suportă o altă verificare publică.