Acuzații grave la adresa așa-zis-ului doctor dermatolog, Marinescu Ioana Lavinia

Tinerele paciente în urma unor tratamente faciale au întâmpinat cele mai grave experiențe traumatizante din viața lor

Acuzații grave la adresa așa-zis-ului doctor dermatolog, Marinescu Ioana Lavinia


Acuzaţii grave la adresa unui medic dermatolog de la o clinică privată din Prahova, care oferea mai mult consulații şi pe reţelele de socializare. Pentru a-i trata fața de acenee unei tinere din Constanța, acesta i-a prescris on-line o schemă de tratament medicamentos. Astfel, după câteva zile de tratament cu produsele bio preparate chiar de doamna doctor Marinescu, femeia s-a alarmat când a văzut cum arată. Acum, acesta încearcă să facă dreptate. Vrea ca doamna doctor să fie adusă pe banca de acuzații, iar pentru aceasta a alertat și oamenii legii.

Această doamnă Lavinia Ioana Marinescu, intitulată “doctor dermatolog internaţional” sau “farmacist”, dă în primă fază aceeași schemă de tratament tuturor, indiferent de cât de gravă este situația, iar dacă merge, e super, dacă nu, nu mai răspunde ori la telefon sau răspunde foarte greu pe rețelele de socializare.
"În cursul lunii martie 2020, am aflat că doamna Marinescu Ioana Lavinia, nu este medic/doctor dermatolog, aşa cum lăsa să se înţeleagă în mediul online şi cum este prezentată ca fiind „cel mai bun doctor dermatolog internaţional” şi nu numai. Permanent apărea în diverse interviuri, în care persoană care o intervieva i se adresa cu denumirea „doamna doctor” sau „cum vă simţiţi în calitate de medic”, iar aceasta cu nonșalanță spunea „că se simte extraordinar”. Datorită acestei promovări masive şi a faptului că a exercitat fără drept profesia de medic dermatolog, oferind consulații şi pe reţelele de socializare, prescriind atât tratament medicamentos compus din: Vitamina A forţe, Vitamina E forţe, mlădiţa de zmeură, Sympthoral şi Borenar, cât şi creme preparate de dânsa pe care ni le recomanda, a condus la distrugerea tenului mai multor fete, chiar şi a subsemnatei. Toate fetele şi-au postat atât experienţa cu această doamnă doctor, dar au formulat în acest sens şi plângeri penale împotriva acesteia. La acest moment procesual, persoana de mai sus menţionat, în speţă Marinescu Ioana Lavinia continua să prepare şi să vândă aceste produse în online, care aşa cum rezultă din comentariile mai multor fete, că sunt extrem de nocive. Mai mult decât atât, în momentul în care îi prezentam acesteia evoluţia nefavorabilă a tenului meu folosind produsele şi medicamentele pe care aceasta mi le-a recomandat şi pentru care am plătit sume considerabile de bani, iar dânsa mi-a spus „Acest lucru denotă faptul că glandele de sub piele erau suprainfectate, este perfect normal, ulterior retinolul le va usca însăşi fără probleme”, ”fătzuca este încă bonlavioară”, „scumpa mea, am o rată de vindecre de 90% în studii de caz, există posibilitatea ca 1 din 10 pacienţi să nu fie tratat”, ”deci fața realist nu arată nici pe departe rău”. Vă rog să mă sprijiiți pentru a se afla adevărul, pentru că este un număr excesiv de cazuri care sunt în aceeași situație. Pe mine, m-a indus în eroare, crezând că sunt un caz izolat și că tenul meu are o problemă, ulterior am aflat că nu sunt singura", a spus tânăra.
Vă prezentăm pe scurt calvarul prin care a trebuit să treacă Cristina Dobre, din Constanța. Toată povestea a început în noiembrie 2018. Din cauza unor probleme cu tenul, aceasta a apelat la doctorița Marinescu Ioana Lavinia pe Instagram unde i-a prescris un tratament cu produse Plush Bio. Aceasta a aflat de pe mai multe rețele de socializare că "este un doctor foarte renumit, că face minuni, că este expertă în tratarea cazurilor grave de acnee, că toate produsele pe care dumneaei le prepară sunt cu activi de cea mai înaltă calitate, că toate produsele preparate de doamna doctor sunt bio și naturale, de cel mai înalt grad de puritate farmaceutică, fără parabeni, conservanți chimici, coloranți sintetici și alergeni". Experiența doctoriței Marinescu Ioana Lavinia privind tratarea pacienților, dar și prepararea produselor, a determinat-o pe Cristina să apeleze la produsele Plush Bio și cunoștințele doamnei doctor.
Toate consultațiile și prescrierile de tratament se făceau numai pe reţelele de socializare. După primul tratament luat de Cristina, au început să apară probleme cu tenul, iar doctorița i-a spus, tot pe aceeași rețea de socializare, să oprească orice alt tratament "până rezolvăm fătzuca", doar că i-a spus să mai repete încă odată rutina cu tratamentul. Doctorița Marinescu i-a precizat că unul din acele produse poate avea reacții adverse, adică roșeață, sau zonele unde se aplică tratamentul vor devini mai sensibile, și a asigurat-o că totul va reveni la normal, iar peste 3 săptămâni schema de aplicare a retinolului se va schimba".
După câteva zile de tratament, evoluția tenului s-a deteriorat din ce în ce mai mult, Cristina a tot încercat să ia legătura cu doctorița, dar după mai multe insistențe a reușit să vorbeacă cu ea, tot online, spunându-i că "fața mea este în explozie continuă". Răspunsul medicului a fost că "este perfect normal, glandele de sub piele erau suprainfectate" și "că retinolul va usca fără probleme, să nu umblu la ele și că în schema de tratament dă o aproximare estimativă a zilelor, și că poate varia de la o zi la alta".
De asemenea, doctorița a fost întrebată dacă să mai continuie același tip de tratament, răspunsul doamnei Marinescu a fost "ca în pozele before and after rezultatele sunt în luni de muncă, nu în 11 zile", mulțumindu-i încă odată pentru încredere și cerându-și scuze pentru "răspunsul întârziat".
După săptămâni de tratament, starea Cristinei nu s-a ameliorat, tenul era gras, fața era roșie și plină de coșuri. Alarmată de felul cum arăta, a încercat din nou să vorbească cu doamna Marinescu "online", care, într-un final, a reușit să-i răspundă cerându-și scuze pentru răspunsul întârziat și să continuie același tratament. De asemenea, Cristina i-a trimis și niste poze cu fața ei, iar doctorița i-a spus că fața ei este "încă bolnăvioară, și că arată foarte bine".
După luni de tratament, tânăra a fost dezamăgită de tratamentul luat, deoarece fața arăta foarte rău, era umflată, plină de coșuri, acuza dureri foarte mari de nu putea pune capul pe pernă să doarmă. Răspunsul medicului a fost acela că doar 1 din 10 pacienți există posibilitatea să nu funcționeze tratamentul cum trebuie, că nu contestă acest lucru și că totul va fi bine. Doctorița i-a explicat Cristinei că "acneea nu se vindecă în câteva săptămâni și are pacienți care se tratează de luni de zile, că diferă de la pacient la pacient perioada de vindecare, de epidermă și mai mulți factori, însă cu experiența pe care o are, fața mea nu arată rău deloc". 
"Pe toată durata tratamentului, doamna Doctor Marinescu Ioana Lavinia îmi spunea că tenul meu arată bine, deși nu arăta conform laudelor dumneaiei. Am ascultat fiecare sfat al dumneaei și mergeam pe încredere, că sunt pe mâinile unui medic foarte bun. M-am simțit abandonată, înșelată și toate aceste întâmplări m-au afectat și și-au pus amprenta asupra modului în care privesc lucrurile și curajului de a apela la alte persoane când vine vorba de tratarea acneei. În prezent, fața mea nu și-a revenit, am nevoie de un consult dermatologic, ca urmare a tratamentului achiziționat și recomandat de doamna Marinescu Ioana Lavinia, deoarece urmările sunt grave asupra tenului meu, iar toate aceste întâmplări negative, au implementat neîncrederea în mintea mea", a spus tânăra.
Cristina a continuat însă, să mai facă tratament, dar fără niciun efect. Doctorița i-a spus tinerei că poate opri oricând tratamentul, aceasta invocând faptul că de vină ar fi fondul de ten pe care îl folosește "fondul de ten este nepotrivit și este un motiv pentru care nu va merge tratamentul". Totuși ea i-a sugerat să continue cu "schema 1" de tratament, timp de 5 ani și să evite să mai folosească fondul de ten.
Doctorița încerca mereu să o convină pe tânără să cumpere produsele ei și să continuie tratamentul chiar dacă evoluția feței era mai rea. Faptul că starea ei era precară, Cristina a luat legătura cu o cunoștință care a trecut prin aceeași experință nefericită ca al ei.  
După lungi tratamente, tânăra s-a decis să nu mai folosească produsele recomandate de "doctoriță", iar după încetarea tratamentului, tenul feței a început să se mai curețe, să îi mai dispară din coșuri.
Ultimul mesaj pe care i l-a tremis doctoriței Marinescu, Cristina i-a reproșat faptul că oamenii își pun încrederea în ea ca doctor și i-a mulțumit pentru lecția învățată, dar nu a primit niciun răspuns din partea doctorei, ci doar i-au fost citite mesajele.     
"După ultimele mesaje, pe  care i le-am trimis, am realizat lipsa de empatie, lipsa asumării unui răspuns, la faptul că permanent m-a lăsat să cred că este DOCTOR, ulterior în luna martie 2020, am aflat statul ei real, acela de farmacist și chimist și m-am simțit înșelată, cu mențiunea că toți influencerii care îi făceau reclamă o prezentau ca Doctor, una dintre aceștia ca "cel mai bun medic dermatolog internațional"", a mai declarat Cristina. 
Tânăra susține că din cauza tratamentului prescris de doamna Marinescu, i-a fost distrus tenul și o acuză că s-a folosit de funcția de "doctor" pentru a-și vinde produsele oferite prin consultări online pe care le făcea pe baza unor fotografii transmise pe Instagram. 
"Rezultatul tratamentului prescris și prelucrat de către doamna doctor Marinescu Ioana Lavinia au condus la distrugerea tenului meu și mi-a cauzat dureri faciale, respectiv m-a înșelat folosidu-se de o funcție pe care nu o avea, doar în scopul de a-și vinde produsele prelucrate de dânsa și oferite pe o consultație de la distanță. Precizez că produsele mi se livrau la Constanța și consultația se facea pe baza unei poze transmise pe Instagram de la Constanța" a conchis Cristina Alexandra Dobre. 
Victima neglijenței doctoriței Marinescu, a depus plângere la Parchet și urmează să depună plângere la Colegiul Medicilor și DNA.

Mai jos, vă prezentăm câteva convorbiri avute cu doamna doctor Marinescu pe rețeaua de socializare.

O altă pacientă, Tudorache Naomi, din județul Ilfov, a fost victima aceleiași doctorițe Marinescu Ioana Lavinia, doar că tratamentul a durat 8 luni de zile, fără vreo evoluție favorailă a tenului, iar consultațiile le-a făcut la cabinetul ei "Plush Bio" situat în București.

Mai jos vă prezentăm o parte din plângerea făcută de victimă. 

Așteptăm un răspuns sau o dezmintire din partea doamnei doctor Marinescu Ioana Lavinia la acuzațiile grave ce i-au fost aduse.