Bărbatul din Constanța suspectat de coronavirus a fost externat și izolat la domiciliu

Bărbatul suspectat de infectarea cu noul coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost testat şi rezultatul este negativ

Bărbatul din Constanța suspectat de coronavirus a fost externat și izolat la domiciliu


Bărbatul suspectat de infectarea cu noul coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa după ce familia acestuia a anunţat autorităţile că are febră mare şi, totodată, că a intrat în contact cu un cetăţean italian, în judeţ, a fost testat şi rezultatul este negativ, a informat luni Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa.

Bărbatul, care a fost spitalizat duminică seara, a fost externat, în prezent aflându-se în izolare la domiciliu. Conform prefectului George Niculescu, în prezent în judeţul Constanţa cinci persoane sunt în carantină şi alte 190 sunt izolate la domiciliu.
La nivel judeţean au fost înfiinţate două centre de carantinare, cu un total de 125 de locuri. Momentan, Spitalul de Boli Infecțioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În același timp, s-au făcut demersuri pentru achiziționarea mai multor kituri. Totodată, în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” dar și în Portul Constanța se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetățenilor care tranzitează aeroportul.