Doi constănţeni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19, deşi făcuseră prima doză de vaccin

Doi constănţeni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19, deşi făcuseră prima doză de vaccin. Este vorba despre un bărbat care a decedat la o lună de la vaccinarea cu AstraZeneca

Doi constănţeni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19, deşi făcuseră prima doză de vaccin


Doi constănţeni au murit după ce s-au infectat cu COVID-19, deşi făcuseră prima doză de vaccin. Este vorba despre un bărbat care a decedat la o lună de la vaccinarea cu AstraZeneca şi despre o femeie care a murit la 18 zile după ce primise doza din vaccinul Pfizer.

Potrivit DSP din Constanţa, din cele şapte persoane raportate luni ca decedate de COVID-19, în două cazuri pacienţii primiseră prima doză de vaccin.
Un bărbat în vârstă de 51 de ani din Constanţa a murit în 28 martie la Spitalul Municipal Mangalia. El avea drept comorbidităţi diabet zaharat tip II, hepatită cu virus B, trombocitopenie. Bărbatul se vaccinase cu AstraZeneca în 28 februarie.
De asemenea, o femeie de 74 de ani din Constanţa a murit în 27 martie la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind infectată cu COVID-19. Ea avea comorbităţi AVC ischemic, hipertensiune arterială, dislipidemie. Femeia primise prima doză din vaccinul Pfizer în 9 martie.
Pe de altă parte există studii care indică faptul că vaccinurile împotriva COVID-19 oferă un grad ridicat de eficiență chiar după prima doză.
O singură doză a vaccinurilor anti-COVID-19 a oferit „o protecţie substanţială” rezidenţilor internaţi în azilurile din Anglia, au anunţat luni oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.