Gimnastele de aur ale României au revenit în țară. Iordache: Aşteptam aceste două titluri cu foarte multă nerăbdare

Sportivele junioare și senioare s-au întors acasă, luni seară, din Mersin, Turcia după ce au reușit să câștige nu mai puțin de 14 medalii, dintre care 8 de aur.

Gimnastele de aur ale României au revenit în țară. Iordache: Aşteptam aceste două titluri cu foarte multă nerăbdare


Sportivele junioare și senioare s-au întors acasă, luni seară, din Mersin, Turcia după ce au reușit să câștige nu mai puțin de 14 medalii, dintre care 8 de aur. Româncele au fost senzația ediției cu numărul 33 a Campionatelor Europene de gimnastică, la care au participat 14 țări.

După trei ani de pauză, timp în care a făcut trei operații chirurgicale, Larisa Iordache a obținut aurul la sol.
"Foarte mult am aşteptat acest moment. Este emoţionant pentru mine să mă aflu din nou aici şi să vorbesc în faţa tuturor. Este un moment de bucurie pentru mine dar, în același timp, este un start care știu că va aduce ceva mai greu și trebuie să mă bucur, să mă odihnesc și apoi să muncesc din nou pentru a-mi îndeplini visul. Sper din suflet ca la anul să ne întâlnim tot aici", a spus Larisa Iordache, la întoarcerea în țară", a spus Larisa, într-o conferinţă la Aeroportul Otopeni.
Întrebată de jurnalişti ce a gândit când părea să fi pierdut titlul de campioană la sol, care i-a revenit după contestaţie, Larisa Iordache a spus că a avut un moment de confuzie şi era convinsă că a pierdut medalia de aur.
„Am avut un moment de confuzie. În capul meu era că am pierdut medalia de aur, dar l-am văzut pe domnul Cristi (Cristian Moldovan – antrenor – n.r.) cum se duce să facă contestaţie şi am zis că se schimbă puţin lucrurile şi m-am bucurat foarte tare, bineînţeles, pentru că aşteptam aceste două titluri cu foarte multă nerăbdare şi m-am bucurat enorm”, a mai spus gimnasta.
La junioare româncele au obținut 6 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz. Ana Bărbosu obținut o medalie de aur la individual-compus și patru în finalele pe aparate. De altfel, în categoria pe echipe, junioarele românce au luat aurul, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 28 de ani.
Maria Ceplinschi a obținut argintul la individual-compus şi tot argintul la sol, iar Andreea Preda a obținut bronzul la bârnă.
Senioarele au câștigat, la rândul lor, 5 medalii: 2 de aur, obținute de Larisa Iordache la bârnă și sol și 3 de argint, una pe echipe, una la sărituri aparținând Larisei Iordache și un la Bârnă, aparținând Silvianei Sfiringu.