Hotelul Rex din Mamaia a fost scos la vânzare. Gigi Becali şi-a retras oferta de 10 milioane de euro

Hotelul Rex din Mamaia, deţinut de familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, a fost scos la vânzare. George Becali a făcut ultima ofertă publică pentru achiziția fostului hotel.

Hotelul Rex din Mamaia a fost scos la vânzare. Gigi Becali şi-a retras oferta de 10 milioane de euro


Hotelul Rex din Mamaia, deţinut de familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, a fost scos la vânzare. Se pare că municipalitatea nu vrea să îl cumpere pe motiv că n-are ce să facă cu el, notează observatornews.ro.

„Un hotel în care întotdeauna au venit oameni de înaltă clasă: pictori, oameni de ştiinţă, actori, medici renumiţi se întâlneau din toate colţurile lumii”, a specificat Iolanda Nanu, fostă angajată Grand Hotel Rex.
„Acolo se desfăşurau şi marile banchete după grand prix-urile care se desfăşurau pe lacul Sutghiol”, a spus Cristian Bărghălescu, fost secretar de stat Turism​.
Astfel, după venirea la putere a comuniştilor, reuniunile de gală au fost înlocuite cu baluri sindicaliste
„Era o reală plăcere să fii pe tura de noapte şi să aştepţi să iasă doamnele din lift cu toalete stilate, care la noi nu se găseau. când se cobora la masă, se cobora ca la un eveniment festiv. aşa am apucat eu rexul în 1988”, a mai declarat Iolanda Nanu.
Omul de afaceri George Becali a făcut ultima ofertă publică pentru achiziția fostului hotel de cinci stele de la malul mării, în valoare de circa 10 milioane de euro în 2018, însă a renunțat să mai cumpere proprietatea din cauza „situației complicate a actelor“.
„Sunt dezvoltatori imobiliari interesaţi, însă un astfel de simbol al constanţei ar putea fi administrat de primărie mai ales că nu avem foarte multe obiective turistce care să fie puse în valoare, ar putea fi redat către comunitate”, a declarat Bogdan Bola, avocat.
„Eu prefer ca locul ăsta să meargă la un privat care să mişcă mult mai repede şi cu banii lui şi poate hotelul rex să-l redea funcţiunii sale/ce să facă primăria acolo? Primăria nu poate să facă activităţi hoteliere că noi nu putem fi shareholders în economie, nu? Nu ăsta e rolul unei primării”, a susținut Vergil Chiţac, primarul Constanţei.
De asemenea, acesta nu este singurul loc cu potenţial turistic uriaş din Mamaia care riscă să fie pierdut pentru totdeauna.
Pasarela regală a fost îngropată sub tone de nisip în urmă cu un an, pentru conservare. Cu toate că ar trebui reabilitată, şansele sunt mici, din cauza unor neînţegeri între Ministerul Economiei şi cel al Culturii, mai notează sursa citată.