Închisoare pentru prințul Paul și omul de afaceri Remus Truică

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa iar Paul de România la 3 ani și patru luni. Decizia este definitivă.

Închisoare pentru prințul Paul și omul de afaceri Remus Truică


Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa iar Paul de România la 3 ani și patru luni. Decizia este defintivă, ceea ce însemnă că vor fi încarcerați.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunţat astăzi, definitiv, în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni, potrivit unor surse juridice.
Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie G4Media.ro.
În vara anului 2019, Curtea de Apel Braşov a decis condamnarea omului de afaceri Remus Truică la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul ‘Ferma Băneasa’, iar Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.
În acelaşi dosar, jurnalistul Dan Andronic şi israelienii Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost achitaţi.
Instanţa a decis, în cazul lui Paul al României, confiscarea specială a sumei de 4.000.000 de euro, iar în cel al lui Remus Truică, confiscarea echivalentului în bani a mai multor terenuri din Snagov, în valoare totală de aproximativ 75.000 euro.