Kelemen Hunor: PNRR este un proiect de ţară. Vom construi o ţară mai bună, o ţară mai reuşită

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat, miercuri, la prezentarea PNRR, că România de foarte mulţi ani nu a avut un proiect mare de ţară.

Kelemen Hunor: PNRR este un proiect de ţară. Vom construi o ţară mai bună, o ţară mai reuşită


Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat, miercuri, la prezentarea PNRR, că România de foarte mulţi ani nu a avut un proiect mare de ţară. ”PNRR este un proiect de ţară”, afirmă liderul UDMR, precizând că, prin implementarea PNRR, ”vom construi o ţară mai bună, o ţară mai reuşită”.

"România nu a avut de foarte mulți ani un proiect mare de țară. PNRR este un proiect de țară care în 150 de zile a fost depus la CE și este un plan extrem de echilibrat, care în următoprii ani va garanta o prosperitate pentru toți. Dacă reușim să implementăm acest proiect vom construi o țară mai bună.
PNRR va uni societatea, și nu va dezbina pe termen lung. Bani din PNRR pentru unitățile administrativ-teritoriale - propunem 4 categorii de beneficiari principali: municipii reședință, muncipii, orașe și comune. Toate comunitățile vor fi susținute în mod echilibrat și corect prin PNRR, fără discriminare politică. Educația - 3,6 miliarde de lei. Punem accent pe reducerea abandonului școlar, educație timpurie și la finalul acestor investiții vom crește cu cel puțin 10% numărul elevilor înmatriculați la liceeele agricole, vor fi create20.000 de locuri de recreere și lectură în școli, 20.000 de locuri în campusuri, 140 de creșe înființate și 10 centre de învățământ dual", a declarat Kelemen Hunor.