Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la un azil al groazei din Mureș

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului la Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu Min, din judeţul Mureş.

Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la un azil al groazei din Mureș
Foto: Guvernul României


Premierul Marcel Ciolacu a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului la Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’Min, din judeţul Mureş, după ce au apărut informații despre ororile la care erau supuși beneficiarii, furnizate de Centrul de Resurse Juridice, ONG-ul care a dezvăluit public neregulile de la azilele din Voluntari.

Victimele de la azilul groazei din Mureș, intrat în atenția premierului, erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale.
La rândul său, Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii, a spus că a dispus retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min”, situația fiind „intolerabilă”.
„Ca urmare a informațiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgență intervenția instituțiilor statului în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu’Min, din județul Mureș.
Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.
Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere. Toleranță zero în astfel de situații!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat tot pe Facebook că a dispus retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min”.
„Situația de la Mureș este intolerabilă! Așa cum a cerut și premierul Marcel Ciolacu, vinovații trebuie să răspundă!
Solicit urgent Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această situație revoltătoare.
Totodată, am dispus Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe Facebook.