Plaja din Eforie a fost înnisipată în totalitate pe o lungime de 5,7 km

Plaja din Eforie a fost înnisipată în totalitate, pe o lungime de 5,7 kilometri, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, a anunţat Administraţia Naţională Apele Române.

Plaja din Eforie a fost înnisipată în totalitate pe o lungime de 5,7 km


Plaja din Eforie a fost înnisipată în totalitate, pe o lungime de 5,7 kilometri, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, a anunţat, pe pagina oficială de Facebook, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR). 

Specialiştii de la Apele Române Dobrogea-Litoral au finalizat lucrările de înnisipare în Eforie, în cadrul proiectului "Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)".

Lucrările au constat în: înnisiparea zonei Eforie, pe o lungime de 5,7 km (de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla - Lot 5); şapte celule de plajă (pe o lungime de aproximativ 5 km); şapte diguri (pe o lungime totală de aproximativ 3 km), unde s-au folosit peste 635.000 de tone de piatră.

ANAR precizează că, în prezent, se execută lucrările de mediu, în curs de finalizare, care vizează: revigorarea ecosistemului marin, dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversităţii marine şi a zonei litorale, precum şi dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.