Reactia Moscovei la mandatul de arestare a lui Putin: O decizie nesemnificativă și fără sens

Diplomaţia rusă a denunţat vineri deciziile lipsite de sens şi insignifiante ale Curţii Penale Internaţionale după anunţul privind emiterea unui mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin.

Reactia Moscovei la mandatul de arestare a lui Putin: O decizie nesemnificativă și fără sens


Diplomaţia rusă a denunţat vineri deciziile "lipsite de sens" şi "insignifiante" ale Curţii Penale Internaţionale (CPI) după anunţul privind emiterea unui mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru crimă de război, relatează France Presse.

"Deciziile Curţii Penale Internaţionale sunt lipsite de sens pentru ţara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic", a reacţionat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, fără să se refere în mod explicit la Vladimir Putin în mesajul său.
"Rusia nu este parte a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale şi nu are nicio obligaţie în virtutea acestuia", a subliniat Zaharova, adăugând că Moscova "nu cooperează" cu CPI.
Ea a avertizat că "mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională vor fi insignifiante din punct de vedere juridic" pentru Rusia.