Regulile pentru înmormântările celor care au murit de COVID au fost schimbate

Restrictiile privind ceremonia de inmormantare a celor care au murit de COVID-19 au fost ridicate. Reprezentanții cultelor s-au întâlnit joi cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Regulile pentru înmormântările celor care au murit de COVID au fost schimbate


Restrictiile privind ceremonia de inmormantare a celor care au murit de COVID-19 au fost ridicate. Reprezentanții cultelor s-au întâlnit joi cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma discuțiilor s-a decis că cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2, vor putea fi înmormântați conform datinilor creștine.

"Am avut o întâlnire cu secretariatul de Stat pentru Culte și cu reprezentanți ai mai multor culte. Principala temă a fost modificarea ordinului de ministru. Acesta e în lucru în acest moment, cel târziu mâine va fi semnat. Va conține toate modificările solicitate de către reprezentanții cultelor. Va conține câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătății le consideră necesare, vorbim despre măsuri de protecție. (...) Toate solicitările cultelor vor fi cuprinse în noul ordin. Vorbim despre accesul preotului în spital, respectiv al pastorului la pacienții care au nevoie. Avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli stricte. Credem că e bine ca pacienții care au nevoie de susținere să o primească atât din partea reprezentanților cultelor, cât și din partea unui aparținător, dar în condiții de siguranță. Pentru cei care vor să-și ia adio de la cei dragi, încercăm să facem în așa fel încât, în condiții de siguranță, acest lucru să fie posibil”, a explicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.