Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022

Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022, pentru afacerile afectate în acest an, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022


Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022, pentru afacerile afectate în acest an, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu. Ministrul a precizat că şansele de a avea un astfel de ajutor sunt mari, în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Ca un element de noutate – în discuţiile cu cei din domeniul turismului ne-au semnalat faptul că şi în anul 2021, prin măsurile de restricţie impuse de evoluţia acestui virus au fost afectaţi. Este motivul pentru care avem în vedere şi luăm în considerare ca în cursul anului viitor să ne gândim la etapa a doua a schemei de ajutor HoReCa, funcţie şi de posibilităţile bugetului. Mă gândesc undeva după rectificarea de la jumătatea anului”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, ministrul Daniel Cadariu.
Acesta a precizat că ar fi vorba despre ajutoare pentru afacerile afectate în 2021 de restricţii.
Asta este cerinţa, asta analizăm. Este o ipoteză de lucru foarte probabilă. Nu vreau să avansez certitudini, ci doar faptul că ni s-a semnalat acest lucru şi aveam în vedere pentru a doua jumătate a anului 2022. Funcţie de cum va merge şi economia, dar şansele sunt mari”, a mai declarat Cadariu.
Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că, începând de marţi, s-au transmis acordurile de plată pentru programul HoReCa, iar plăţile se vor face din 20 decembrie.