Se prelungește pentru încă 14 zile, carantina în Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol

Prelungirea carantinei în cele patru localități intră în vigoare sâmbătă, la ora 20.00. Măsura de carantinare a fost votată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa

Se prelungește pentru încă 14 zile, carantina în Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol


Carantina în Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol va fi prelungită, de sâmbătă, pentru încă 14 zile. Prelungirea carantinei pentru cele patru localități intră în vigoare de la ora 20.00. Măsura de carantinare a fost votată de carantinare de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.
"În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința CJSU în care au fost votate propunerile de prelungire a carantinei pentru U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna, U.A.T. Târgușor și U.A.T. Techirghiol, începând cu data de 12.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile", au declarat prepezentanții Prefecturii Constanța.
Locuitorii se pot deplasa în exteriorul locuinţei doar cu declaraţie pe propria răspundere, adeverinţă eliberată de angajator sau legitimaţie de serviciu. 
Masca este în continuare obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele peste vârsta de 5 ani. 
Se permite, în timpul carantinei, oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. 
Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare în utimele 14 zile, incidenţa fiind, joi, de 6.88 la mia de locuitori și în municipiu de 10,51 la mia de locuitori.