Studiu: Femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult

Conform unui studiu american, femeile care nasc ultimul copil dupa varsta de 33 de ani au sanse mult mai mari sa ajunga la varsta de 95 de ani

Studiu: Femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult
Sursa foto: thepoc


Conform unui studiu american, femeile care nasc ultimul copil dupa varsta de 33 de ani au sanse mult mai mari sa ajunga la varsta de 95 de ani decat cele care isi fac toti copiii devreme.

Au fost analizate date culese de la 462 de femei, dintre care 311 au trăit mult. S-a observat că femeile care au născut ultimul copil după 33 de ani au avut de două ori mai multe șanse să trăiască până la 95 de ani decât cele care au născut ultima oară la 29 de ani. Acest rezultat sugerează ca un proces de proceere continuat cat mai mult de-a lungul anilor ar putea fi cumva corelat cu un marker al longevitaăţi, marker ce n-a fost descoperit încă, spune dr. Thomas Perls, unul din autorii studiului, profesor de medicina la Universitatea din Boston.
„Abilitatea naturală de a avea un copil la o vârstă mai inaintată arată că sistemul reproducător al femeii îmbătrâneşte greu – la fel şi restul corpului său”, a mai declarat Perls, care nu se află la primul studiu de acest gen. Într-o cercetare făcută anterior, acesta a stabilit că femeile care dau naştere unui copil după vârsta de 40 de ani au şanse de patru ori mai mari să ajungă la 100 de ani decât cele care nasc la vârste mai în tinerete. Cu toate acestea, cercetatorul a ţinut să menţioneze că aceste studii n-ar trebui să dea apă la moară femeilor care amână tot mai mult momentul aducerii pe lume a unui copil şi că fertilitatea scade considerabil cu vârsta.