Alertă cu bombă la City Park Mall. Persoana care a dat alarma, identificată și dusă la audieri

Un mall din municipiul Constanța a fost evacuat, duminică după-amiază, în urma unei alarme cu bombă. Bărbatul care a dat alarma a fost identificat de polițiști și urmează să fie audiat.

Alertă cu bombă la City Park Mall. Persoana care a dat alarma, identificată și dusă la audieri


Un mall din municipiul Constanța a fost evacuat, duminică după-amiază, în urma unei alarme cu bombă. Bărbatul care a dat alarma a fost identificat de polițiști și urmează să fie audiat.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, ar exista o bombă. 
Imediat după primirea apelului, la fața locului s-au deplasat polițiștii constănțeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranță, specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competență, precum și echipaje de pompieri. 
Toată zona, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forțele de ordine. 
Persoana care a apelat 112 a fost identificată și depistată în municipiul Constanța la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situației de fapt.

Updape 19:02: IPJ Constanța a transmis un comunicat prin care anunță că bărbatul care a alertat are probleme psihice și a fost amendat cu 4000 lei.

"Intervenția specialiștilor pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic. Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiții de siguranță. Concomitent, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța l-au condus la sediul Secției 4 pe bărbatul care a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Acesta a fost depistat pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța. 

Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecțiuni psihice. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, la O.U.G. 34/2008. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate. 

La activități au participat specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații, pirotehniști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (secțiile de poliție urbană și Biroul Rutier), polițiști rutieri ai Serviciului Rutier, precum și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.