Arafat: Eu o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut

Raed Arafat le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați de infecția cu coronavirus.

Arafat: Eu o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară, într-o intervenție pe B1 TV, că România se află undeva la jumătatea clasamentului internațional în privința procentului din populație care a primit deja vaccinul anti-COVID-19 și că este posibil ca în curând faza I și faza a II a de vaccinare să se desfășoare în paralel.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a precizat că el se va vaccina public atunci când îi va veni rândul și le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați de infecția cu coronavirus.
”România nu stă foarte prost. A început în 27 (decembrie – n.r.), în perioada de sărbători și totuși, am văzut un tabel care arată datele din mai multe țări europene și suntem situați undeva pe la jumătate ca număr de vaccinați. De mâine (luni, 4 ianuarie - n.r.) vor fi activate toate centrele de vaccinare a personalului medical. E clar că la un anumit moment, va începe și faza a II a, poate chiar paralel cu faza I. Cu cât vin doze de vaccin, cu cât avem posibilitatea să vaccinăm, acest lucru se va face.
E posibil să se ajungă la un moment să se vaccineze și persoane din faza II, plus că sunt mai multe aspecte pe care putem să le întâmpinăm pe parcurs, pe care le-au întâmpinat alte țări și au luat decizia să treacă inclusiv la faza II de vaccinare”, a declarat Raed Arafat.
Arafat, despre persoanele care nu sunt hotărâte să se vaccineze: E clar că o parte își vor schimba părerea după o perioadă după ce văd că lucrurile merg normal
În ceea ce privește faptul că 51% dintre români cred puțin sau foarte puțin în eficiența vaccinului anti-COVID, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM, Raed Arafat a precizat: ”Este un lucru normal la începutul unei campanii de vaccinare. Eu sunt convins că mulți își vor schimba părerea și vor vedea că e un lucru care se face în toată lumea, se vaccinează și persoane extrem de importante pe plan european. Cei care recomandă vaccinarea se vaccinează și ei – președinți de state, prim-miniștri, miniștri, personalități din viața publică. (...) E clar că unele persoane mai au întrebări. Se va încerca să se răspundă la aceste întrebări transparent, amănunțit. Comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect. E clar că o parte își vor schimba părerea după o perioadă după ce văd că lucrurile merg normal”.
Întrebat, în acest context, ce le-ar spune celor care nu sunt încă hotărâți să se vaccineze, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a răspuns: ”Le spun un lucru simplu – eu o să mă vaccinez. Am decis să mă vaccinez, și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, cred că acest lucru este bun. Le sfătuiesc și pe aceste persoane să se vaccineze pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe cei din jurul lor. Nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva ce eu nu aș face. Când o să-mi vină rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut. Sfatul meu pentru toți este să nu asculte dezinformările și manipulările care circulă peste tot și să se gândească la interesul lor și al familiilor lor și al celor apropiați”.