Credincioșii vor putea merge la biserică în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, circulația persoanelor va fi permisă până la ora 2. Participarea la slujbele de Paște se va face cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Credincioșii vor putea merge la biserică în noaptea de Înviere


În noaptea de Înviere, circulația persoanelor va fi permisă până la ora 2. Participarea la slujbele de Paște se va face cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Deciziile au fost luate joi, în cadrul unei dinscuții la care au participat premierul Florin Cîțu și reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte. Detaliile urmează să se stabilească de acum.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc).
Elementele concrete referitoare la organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autoritățile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriariei Române, la finalul discuțiilor.
Măsurile vor fi valabile și pentru Paștele Catolic, și pentru cel Ortodox.
În urma întâlnirii de azi dintre premierul Florin Cîțu și reprezentanții cultelor s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere până la ora 02.00, astfel încât credincioșii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție, potrvit Antena 3.
Raed Arafat a vorbit, miercuri, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.
„Cred că toată lumea a auzit ce a zis şi Preşedintele, ce a zis şi premierul, că intenţia este că de Paşte lumea să meargă la Înviere şi să nu fie restricţii în acest sens. Dar concluzii încă nu sunt trase. Urmează ceva discuţii şi întâlniri între reprezentanţii cultelor, premier, o să particip şi eu. În următoarele două zile vom avea concluziile. Cu siguranţă că premierul va anunţa concluziile. Cine încearcă să pornească oamenii că nu se va putea (desfăşură slujbele de Înviere) trebuie lăsaţi la o parte şi aşteptate comunicările oficiale. Indiferent de situaţie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinţă este de participare. Participarea nu înseamnă că nu vor fi nişte reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.