Valeriu Gheorghiţă: Lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID disponibilă din data de 15 martie

Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-Covid-19 va fi disponibilă pe platformă din 15 martie.

Valeriu Gheorghiţă: Lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID disponibilă din data de 15 martie


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-Covid-19 va fi disponibilă pe platformă din 15 martie, iar persoanele care se vor înscrie vor fi anunţate în momentul în care apare un loc liber şi vor avea la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma programarea.

"Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până în acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră şi îşi creează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, respectând categoria din care face parte, va trece în această listă de aşteptare. În momentul în care în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin sms şi prin email şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea", a explicat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 
"Până la data de 1 martie au fost recepționate 2.300.000 de doze, în total fiind administrate peste 1.500.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Acest lucru reprezintă peste 66% de doze utilizate. Stocul existent la data de 1 martie este de aproximativ 613.000 de doze la nivelul centrelor regionale de vaccinare.
Până la data de 1 martie au fost raportate 5.458 de reacții adverse cu o rată  de incidență 3,5 reacții adverse la 1.000 de doze administrate Vârsta mediană a persoanelor care au raportat reacții adverse a fost de 39 de ani, avem o tendință către persoanele cu vârstă tânără din care 64% au fost persoane de sex feminin", a declarat Valeriu Gheorghiţă.