A murit Nelu Ploieșteanu. Cântărețul era internat cu Covid-19 la Spitalul Floreasca

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca

A murit Nelu Ploieșteanu. Cântărețul era internat cu Covid-19 la Spitalul Floreasca


Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 70 de ani.

"Drum bun, Nelu Ploieşteanu! Dumnezeu să te ierte şi să te primească în Împărăţia Sa! Condoleanţe familiei îndurerate!", a scris cântăreţul de muzică populară Gelu Voicu, pe pagina sa de Facebook.
Nelu Ploieşteanu era internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din 18 martie cu o formă gravă de COVID.


Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.
La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.
În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă "Ion Vasilescu", avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul "Mugurelul" (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.
După 1990 a lansat 18 albume, între care "Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra" (2001), "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Cântece de odinioară" (2006), "Am iubit şi-am să iubesc" (2007), "Fetele sunt floarea vieţii" (2011).
A cântat, între 1990 şi 1998, la "Şarpele roşu" şi la restaurantul "Perla" unde cânta şi în prezent.
Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.