Banca Națională a României invită publicul la Zilele porților deschise

Banca Națională a României organizează în perioada 27-28 aprilie 2023, în intervalul orar 10:00 – 18:00, Zilele porților deschise la BNR.

Banca Națională a României invită publicul la Zilele porților deschise


Banca Națională a României organizează în perioada 27-28 aprilie 2023, în intervalul orar 10:00 – 18:00, „Zilele porților deschise la BNR“.

Cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la înființare, publicul larg va avea acces în sediul Sucursalei regionale Constanța a Băncii Naționale a României, situat în Piața Ovidiu, strada Revoluției din 22 decembrie 1989 nr. 1. 
Ca o atracție a acestei ediții, cei interesați vor putea vizita expoziția itinerantă „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede“ găzduită în această perioadă de Sucursala regională Constanța. „ZooMonetar“ este o invitație la o „călătorie” în jurul lumii, prin intermediul faunei reprezentate pe bancnotele și monedele mai multor țări. Peste 100 de specii și subspecii din fauna lumii pot fi admirate pe cele 251 de însemne monetare expuse – de la monede din Antichitate, Evul Mediu și Epoca Modernă, emise în 18 state, regate și imperii, până la bancnote moderne din 59 de țări și teritorii de pe 6 continente.
În plus, vizitatorii vor avea ocazia să admire o colecție de monede și bancnote românești din perioada 1881 – 2003 ca parte a unei expoziții permanente aflate în sediul Sucursalei regionale Constanța a BNR și vor avea acces la informații referitoare la istoria şi rolul băncii centrale, dar și detalii despre înființarea și arhitectura clădirii în care funcționează Sucursala regională Constanța.