Biden: Putin provoacă devastări teribile în Ucraina. Vom pune presiuni suplimentare pe economia rusească

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că Statele Unite vor ajuta financiar, umanitar, dar și cu arme Ucraina. Ajutorul adițional pentru armata din Ucraina are o valoare de 800 de milioane de dolari.

Biden: Putin provoacă devastări teribile în Ucraina. Vom pune presiuni suplimentare pe economia rusească


Președintele SUA, Joe Biden,  a anunțat că Statele Unite vor ajuta financiar, umanitar, dar și cu arme Ucraina. Ajutorul adițional pentru armata din Ucraina are o valoare de 800 de milioane de dolari, potrivit USAtoday.

Oficialul de la Casa Albă a anunțat că scopul SUA este ca „Vladimir Putin să plătească”, „un lider autocrat” care agresează Ucraina. „Aceste atrocități scandalizează întreaga lume”, a adăugat președintele Biden, potrivit CNBC.
„Vom pune presiuni suplimentare pe economia rusească”, a mai transmis președintele democrat.
„Poporul american va fi neclintit în sprijinul nostru [pentru] poporului Ucrainei în fața atacurilor imorale și lipsite de etică ale lui Putin asupra civililor. Suntem uniți în condamnarea noastră față de atacul imoral al lui Putin și vom continua să stăm în spatele lor în timp ce luptă pentru libertatea lor, democrația lor, însăși supraviețuirea lor”, a spus el în discursul de la Casa Albă. 

„Vom oferi Ucrainei armele necesare pentru a lupta și a se apăra în toate zilele dificile care urmează. Vom continua să mobilizăm ajutor umanitar pentru a sprijini oamenii din Ucraina și cei forțați să fugă din Ucraina”, a spus Biden.
De asemenea, el s-a angajat să mențină sancțiunile împotriva Rusiei. „Vom sprijini economia Ucrainei cu asistență financiară directă. Împreună cu aliații și partenerii noștri, vom menține presiunea în economia în prăbușire a lui Putin, izolându-l pe scena globală. Acesta este scopul nostru. Îl facem pe Putin să plătească prețul, să-și slăbească poziția în timp ce continuă întărirea poziției ucrainenilor pe câmpul de luptă și la masa negocierilor”, a spus el.