Biden: Sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit

Sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina rămâne ferm, a declarat, la Varşovia, preşedintele american Joe Biden, în timpul întrevederii cu omologul său polonez Andrzej Duda.

Biden: Sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit


Sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina rămâne ferm, a declarat marţi, la Varşovia, preşedintele american Joe Biden, în timpul întrevederii cu omologul său polonez Andrzej Duda, transmit Reuters şi AFP.

"Aşa cum i-am spus preşedintelui Zelenski când am vorbit la Kiev ieri, pot spune că sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit", a afirmat Biden.
El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este mai solidă ca niciodată, cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.
De partea sa, şeful statului polonez a apreciat că vizita preşedintelui Joe Biden la Varşovia este un semnal important al angajamentului SUA faţă de menţinerea securităţii în Europa.
"Vizita dumneavoastră este un semn important al securităţii, un semnal al responsabilităţii SUA pentru securitatea lumii şi a Europei. America poate menţine ordinea mondială", a spus Duda în timpul întâlnirii cu liderul de la Casa Albă.
Joe Biden, care a efectuat luni o vizită simbolică la Kiev, va pronunţa marţi seară un discurs important la Castelul Regal din Varşovia, la aproape un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.