Campanie Căpăcel cu căpăcel mai salvăm un suflețel

Reciclarea este una dintre metodele prin care putem deveni mai atenți și mai responsabili cu mediul înconjurător, au transmis reprezentanții Asociației Capace cu suflet.

Campanie Căpăcel cu căpăcel mai salvăm un suflețel


Cu ocazia Zilei Mondiale a Reciclării, în data de 18 martie 2023, Asociația „Capace cu Suflet”, în colaborare cu Primăria Constanța vor organiza o activitatea de colectare a capacelor de plastic în scopul donării banilor rezultați, în Piața Ovidiu din Constanța.

"Am ales această dată cu un impact semnificativ asupra mediului înconjurător, având datoria să găsim soluții prin care să protejăm natura, să economisim resurse și să reducem gradul de poluare. Reciclarea este una dintre metodele prin care putem deveni mai atenți și mai responsabili cu mediul înconjurător", au transmis reprezentanții Asociației "Capace cu suflet".

Prin această activitate de reciclare, Asociația „Capace cu suflet” a reușit să colecteze 82 tone de capace (adică aprox. 45 milioane capace), să doneze 114.750 lei din vânzarea capacelor și să contribuie la 124 de cauze sociale.
În 2022, într-un singur an, am reușit să predăm mai multe capace și donăm mai mulți bani decât în cei 8 ani precedenți la un loc (46.8 tone față de 35 tone si 60,900 lei față de 53,850 lei; asta ne încurajează să gândim că pas cu pas putem face și mai mult bine. Un pas mare ar fi chiar evenimentul din 18 martie. Obiectivul nostru este acela ca în cadrul evenimentului presărat cu o varietate mare de activități și premii, să strângem câteva sute de kilograme de capace, urmând ca sumele obținute în urma revalorificării lor, rotunjite de donațiile primite să contribuim la câteva cazuri sociale, pe care le vom face cunoscute mai aproape de eveniment", au subliniat reprezentanții asociației.