Explozie la un gazoduct în Lituania

O explozie a avariat vineri gazoductul Amber Grid, care leagă ţările baltice de Polonia, în nordul Lituaniei, fără a provoca victime.

Explozie la un gazoduct în Lituania
Foto: Gintautas Geguzinskas/Facebook


O explozie a avariat vineri gazoductul Amber Grid, care leagă ţările baltice de Polonia, în nordul Lituaniei, fără a provoca victime, a anunţat operatorul local pe site-ul său, relatează AFP.

"În jurul orei locale 17:00 (19:00 GMT) a avut loc o explozie la gazoductul Amber Grid din districtul Pasvalys. Potrivit primelor date, nimeni nu a fost rănit", potrivit unui comunicat difuzat de grupul Amber Grid.
Potrivit operatorului, explozia produsă la una dintre cele două conducte ale gazoductului a avut loc departe de imobilele rezidenţiale, iar incendiul pe care l-a provocat "este în curs de stingere".
"Am început imediat să investigăm circumstanţele incidentului şi să asigurăm furnizarea de gaz către consumatori", a declarat Nemunas Biknius, PDG-ul Amber Grid.

Grupul a precizat că gazoductul în care a izbucnit incendiul a fost folosit pentru a furniza gaz în nordul Lituaniei şi a-l transporta în ţara vecină Letonia. Din iunie 2022, Lituania a interzis importul de gaz rusesc, în contextul invadării Ucrainei de către Moscova. (Sursa foto: Facebook)