Vladimir Putin își pierde apartamentul din Monaco

Monaco, un paradis fiscal adesea preferat de superbogații lumii, va îngheța activele anumitor oligarhi ruși în urma invaziei Ucrainei de către președintele Vladimir Putin.

Vladimir Putin își pierde apartamentul din Monaco


Monaco, un paradis fiscal adesea preferat de superbogații lumii, va îngheța activele anumitor oligarhi ruși în urma invaziei Ucrainei de către președintele Vladimir Putin, a anunțat luni Palatul Regal din Monaco, potrivit Reuters.

Prințul Albert de Monaco a sprijinit toate eforturile menite să stopeze luptele din Ucraina și să încurajeze retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul ucrainean, a spus palatul.
„Principatul a adoptat și implementat, fără întârziere, proceduri de înghețare a fondurilor și sancțiuni economice identice cu cele luate de majoritatea statelor europene”, se arată într-un comunicat al palatului.

Străinii, inclusiv rușii bogați, au fost de ani de zile atrași de Monaco, un mic principat mediteranean, de climatul său cald și de regulile fiscale generoase. În timpul lunilor de vară, portul de agrement și golful din Monaco sunt pline de superyacht-uri ale miliardarilor internaționali, celebrităților și oligarhilor.

Palatul Regal din Monaco nu a spus ale cui bunuri vor fi înghețate.

Comunitatea de miliardari a rușilor este o prezență semnificativă în Principat. Presa a scris la un moment dat că însui Vladimir Putin ar deține un apartament acolo.

Luni mai devreme, Franța a declarat că analizează activele financiare deținute de ruși care figurează pe listele de sancțiuni legate de războiul din Ucraina, inclusiv proprietăți, iahturi și mașini de lux.
„Avem competențele legale de a pune mâna pe toate aceste active”, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, după o întâlnire de criză cu președintele Emmanuel Macron. (Sursa: B1TV)