Ilia Ponomarev: Putin nu apucă următoarea zi de naștere. Va fi ucis

Ilia Ponomarev, lider al opoziției ruse în exil și fost deputat în Duma de Stat a Rusiei, între anii 2007 și 2016, susține că Vladimir Putin nu își va mai sărbători următoarea zi de naștere.

Ilia Ponomarev: Putin nu apucă următoarea zi de naștere. Va fi ucis


Ilia Ponomarev, unul dintre cei mai proeminenți lideri ai opoziției ruse în exil și fost deputat în Duma de Stat a Rusiei, între anii 2007 și 2016, susține că Vladimir Putin nu își va mai sărbători următoarea zi de naștere.

Potrivit singurului parlamentar care a votat împotriva anexării Crimeei în anul 2014, dispariția sprijinului pentru liderul de la Kremlin și teama de un potențial proces pentru crime de război vor duce la asasinarea președintelui rus de către cei aflați în imediata sa apropiere, notează Newsweek.
Ilia Ponomarev este de părere că anunțul lui Putin că a anexat teritoriile ucrainene pe care Rusia nu le poate controla pe deplin, precum și eșecurile de la Kiev și retragerile din Herson și Harkov, ar putea determina cercul său interior să se întoarcă împotriva lui.
„Puterea lui Putin stă în poziția sa de bărbat alfa, de persoană văzută ca invincibilă. 2022 a fost anul în care această poziție a început să scadă. Prognoza mea rămâne că nu își va vedea următoarea zi de naștere. Visul meu personal este, evident, să-l văd la Haga (la Curtea Penală Internațională), dar nu cred că se va reuși asta. Cei din jurul lui nu vor permite, pentru că mărturia lui poate fi foarte periculoasă pentru ei. Va fi ucis”, a declarat Ilia Ponomarev, potrivit Antena 3.