Chițac: Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constănțeni și pentru români

Premierul Ludovic Orban a participat joi la depunerea jurământului de către primarul ales al municipiului Constanţa şi de preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, Vergil Chiţac şi Mihai Lupu

Chițac: Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constănțeni și pentru români


Constanţa are o nouă conducere, la nivel local şi judeţean. Prin Ordin al Prefectului Judeţului Constanţa, joi, 29 octombrie, ora 16.00, a fost convocată şedinţa de constituire a Consiliului Local al municipiului Constanţa.

În aceeaşi zi este constituit şi Consiliul Judeţean Constanţa. Premierul Ludovic Orban a participat joi la depunerea jurământului de către primarul ales al municipiului Constanţa şi de preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii Vergil Chiţac şi Mihai Lupu.
"Am privit rezultatele alegerilor ca pe un lucru firesc. Am simțit victoria. S-a produs schimbarea. Vreau să îmi pun în aplicare misiunea și nu voi face asta singur. Fiecare cetățean, fiecare partid, fiecare școală, fiecare spital, va avea un loc la masa noastră. Am constatat că există un nivel de așteptare foarte mare. Noi va trebui să înțelegem că efectele nefaste ale unei conduceri proaste se vor termina. Vom pune nava pe drumul corect, știm încotro să navigăm. Mulțumesc domnului prim-ministru ca vă aflați astăzi aici și sper să alocați bani pentru Constanța. Constanța merită să fie un loc mai bun pentru constanțeni și pentru români. Mă apropii de biroul primarului cu umilință. Sunt onorat și voi face tot posibilul pentru a justifica aceasta încredere", a declarat Vergil Chițac.
Ulterior, a luat cuvântul premierul României Ludovic Orban. El l-a felicitat pe noul primar al Constanţei şi a precizat că va garanta proiectele pentru Constanţa.
"Am ținut sa fiu prezent la această festivitate. Îl felicit pe domnul Chițac și îi felicitit pe constănțenii care au votat PNL. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă în bine în administrare municipiul Constanța. Rigoare, bunul simț și dezvoltarea vor fi caracteristicile acestui mandat. Sunt prezent pentru a susține proiectele pe care le vom implementata aici. Constanta este o poartă de întrare și iesire în Europa și are o poziție strategică extrem de importantă în flancul NATO și are o șansă la dezvoltare uriașă. Noi, Guvernul, vom fi partenerul acestei administrații locale în toate proiectele de dezvoltare. Avem proiecte importante cum ar fi drumul expres Constanța-Tulcea și Constanța-Mangalia", a declarat Ludovic Orban.