Marius Budăi dă asigurări că pensiile vor crește de la 1 ianuarie: Avem bani pentru majorări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, existând acord deplin în coaliție pe acest subiect. Majorarea va fi de minim 10 la sută.

Marius Budăi dă asigurări că pensiile vor crește de la 1 ianuarie: Avem bani pentru majorări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, existând acord deplin în coaliție pe acest subiect. Majorarea va fi de minim 10%.

Important este că ne-am înţeles, în coaliţie suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023. Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români. Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3 CNN.
Ministrul social-democrat a mai precizat că există trei variante luate în calcul pentru creșterea pensiilor: majorare de 10, 11, sau 15%.
Sursa financiară este descoperită. Am spus despre ce este vorba, am spus din momentul în care PSD a făcut această propunere de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie, am spus că avem și calcule, avem și analize, și avem și sursa bugetară. Am lucrat împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu la această propunere în cadrul partidului, nu numai cu ministrul de Finanțe, ci și cu specialiștii noștri din partid și când am propus aceste măsuria avem și fundamentarea în spate”, a mai spus ministrul.