Ciolacu: Cele 500 de milioane de euro investite s-au întors în mare parte în economia românească

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că cele 500 de milioane de euro investite s-au întors în mare parte în economia românească.

Ciolacu: Cele 500 de milioane de euro investite s-au întors în mare parte în economia românească


Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, cu ocazia inaugurării podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că proiectul reprezintă un model de investiție publică majoră, cu un uriaș efect multiplicator, având în vedere că cele 500 de milioane de euro investite s-au întors în mare parte în economia românească. Acesta a mai adăugat că prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar: că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră.

"Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă şi de bună calitate. Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră", a afirmat Marcel Ciolacu.
Premierul a adăugat că podul suspendat de la Brăila reprezintă un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaţionale.
"Podul suspendat pe care ne aflăm este un exemplu în multe privințe, al muncii în echipă, al cooperării internaționale într-o lume modern și plină de provocări. Un consorțiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sutele, oameni și mașini, utilaje, macarale și tehnologie diversificată. Este și un model de investiție publică majoră, cu un uriaș efect multiplicator. Cele 500 de milioane de euro investite s-au întors în mare parte în economia românească, mai ales în această regiune. Beneficiarii sunt familiile a mii de angajați de la companii din județe precum Brăila, Tulcea și Galați care au lucrat și lucrează încă la finalizarea obiectivului. Acești bani alimentează de 4 ani economia locală, au însemnat cu siguranță zeci de mii de vise transformate în realitate. Este însă în egală măsură și un simbol al patriotismului economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare”, a spus premierul.
Şeful Executivului şi-a încheiat discursul exprimându-şi speranţa că autorităţile române vor reuşi să finalizeze pe viitor şi alte proiecte importante de infrastructură publică în următorul an şi jumătate.
"Pentru mine şi colegii mei, este un prilej de mândrie şi cred că asta trebuie să însemne pentru toţi românii. Un proiect început de prietenul meu, fost premier, azi europarlamentar, Mihai Tudose şi accelerat la maxim de alt prieten, tot fost premier, azi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acest pod devine azi un proiect reuşit al României. Un proiect pentru care toţi cei care au muncit aici merită felicitaţi - şi fac asta din toată inima, fiindcă pandemia şi războiul din Ucraina i-au întârziat, e drept, dar nu i-au putut bloca. Este un pas important şi sunt ferm convins că vor urma şi alţii în următorul an şi jumătate. Sper, mai ales acum, când ne-am strâns atât de mulţi demnitari, văzând amploarea acestui proiect, sper să vedem şi latura mai puţin de mândrie, faptul că astfel de obiective s-au realizat mult prea puţin, ţinând cont de aşteptările românilor. De aceea, sper să fac parte şi să conduc Guvernul care construieşte", a mai declarat Ciolacu.