Marcel Ciolacu susține comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, joi, de ce susține propunerea lui Florin Cîțu, liderul PNL, de a fi comasate alegerile parlamentare și cele locale, care vor avea loc în 2024.

Marcel Ciolacu susține comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, joi, de ce susține propunerea lui Florin Cîțu, liderul PNL, de a fi comasate alegerile parlamentare și cele locale, care vor avea loc în 2024. Totuși, el s-a arătat nemulțumit de faptul că liderul liberalilor a vorbit în public despre discuția lor.

Întrebat despre propunerea lui Cîțu de a comasa alegerile parlamentare cu cele locale în 2024, Ciolacu de a răspuns: „Mi-aș dori mult ca, cel puțin la nivel de președinți, discuțiile informale dintre noi să încercăm să le ținem informale până luăm o decizie. A existat această discuție cu dl Cîțu și Kelemen Hunor. Cred că fiecare învățăm în timp”.
„Ar fi și un efort bugetar mai restrâns. Sunt, totuși, patru rânduri de alegeri în 2024. România nu poate interveni pe data algerilor europarlamentare că toate se țin la aceeași dată și încercăm să fie un efott bugetar cât mai mic”, a continut Ciolacu.
Liderul PSD a comentat şi decizia CCR care interzice acest lucru.
”Venind cu alegerile locale lângă alegerile parlamentare, ştim foarte bine că participarea românilor la vot este cea mai consistenţă în turul doi la prezidenţiale şi la alegerile locale. Venind şi cu alegerile generale, de fapt alegi un Parlament mai legitim, pentru că va fi o prezenţa mai mare la vot”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că ”este o abordare cât se poate de corectă, pentru că ceea ce se doreşte este ca să vină cât mai mulţi parlamentari la vot şi Parlamentul să aibă o reprezentare cât mai consistentă din votul românilor”. 
Întrebat ce se va întâmpla cu cei care vor să candideze și la parlamentare, și la locale, Ciolacu a răspuns: „E un aspect care trebuie luat în considerare, presupun că fiecare dintre noi va decide la ce alegeri vrem să candidăm”.