Cîțu susține că nu vor exista noi restricții în România: Vaccinarea, o soluție pe termen lung

Florin Cîţu a declarat că nu ia în calcul, în prezent, adoptarea de noi restricţii . Cîțu spune că prioritară este accelerarea campaniei de vaccinare, singura soluție pe termen lung.

Cîțu susține că nu vor exista noi restricții în România: Vaccinarea, o soluție pe termen lung
Foto: Guvernul României


Premierul Florin Cîțu spune că, în acest moment, nu este luată în calcul varianta introducerii unor noi restricții la nivel național.

România a depășit în ultimele zile din nou pragul de 6.000 de cazuri zilnice de COVID-19, iar vineri a fost înregistrat un record al pacienților internați la terapie intensivă – 1.313 persoane sunt acum în stare gravă, cel mai mare număr de la debutul pandemiei și până acum. Prim-ministrul spune că prioritară este accelerarea campaniei de vaccinare, singura soluție pentru ca problema pandemiei să fie rezolvată pe termen lung.
”Vă aduc aminte că cifrele pe care le vedem astăzi le aveam și în decembrie și noiembrie, anul trecut, dar astăzi avem puțin mai multe restricții, știți foarte bine că am redus ora de circulație noaptea de la 23.00 la 22.00. În același timp, creșterea numărului de persoane de la ATI este mai mică decât creșterea pe care o vedeam în valul anterior. Atunci mergeam de la 600 la 1.200, acum mergem de la 950 la 1.300, deci oarecum lucrurile sunt puțin diferite. Iar astăzi avem un lucru în plus pe care nu-l aveam acum câteva luni – o campanie de vaccinare, avem vaccin. Lucrurile acestea trebuie luate toate în calcul înainte de a lua o decizie despre ce facem cu restricțiile. Eu zic că, în acest moment, trebuie să evaluăm situația, să vedem cum merg lucrurile, dar prioritar pentru mine este să accelerăm campania de vaccinare, cu toate posibilitățile pe care le avem, pentru că este singura soluție de a putea ieși cât mai repede din pandemie. Orice alte lucruri sunt doar temporare și pot să rezolve problema pe termen scurt, campania de vacinare și vaccinul este singura soluție pe termen lung”, a declarat Florin Cîțu în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de vineri.
Întrebat dacă ia în calcul introducerea de noi restricții, Florin Cîțu a răspuns: ”În acest moment, nu”.
Florin Cîțu, întrebat dacă este luată în calcul varianta introducerii unor noi restricții: În acest moment, nu. Prioritar este să accelerăm campania de vaccinare. E singura soluție să ieșim cât mai repede din pandemie.