Ciolacu, despre demisia lui Orban: Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat

Marcel Ciolacu a criticat demisia premierului Orban, care spune la că gestul este unul de iresponsabilitate, într-un moment în care România se află în plină criză sanitară.

Ciolacu, despre demisia lui Orban: Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat


Marcel Ciolacu a criticat demisia premierului Ludovic Orban, care a anunțat luni seara că își depune mandatul. Liderul PSD a spus că gestul este unul de iresponsabilitate, într-un moment în care România se află în plină criză sanitară.

„Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. (...) Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat. Ce a făcut Orban este impardonabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.
Ciolacu a criticat și declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la scorul obținut în alegerile parlamentare de partidele de centru-dreapta. 
„Este prostie! Vă spun eu exact, este prostie cruntă și iresponsabilitatea unui om de stat care vremelnic, ca fiecare dintre noi, ocupă o funcție publică la un asemenea nivel. Nu poți să îți dai demisia, să lași țara fără un guvern cu drepturi de pline care să nu emită ordonanțe când mor oameni, 200 de oameni pe zi, când ai ATI-urile blocate, când ești în plină criză economică. L-am auzit pe Președinte că PNL are 25% și USR – 15%, cu alte cuvinte dreapta reunită are peste 50%... eu știu că 25 cu 15 face 40, e aritmetică simplă. Dacă nu trece viitoarea propunere prin Parlament? N-ai consultări cu formațiunile, n-ai alegerile confirmate. Asta a înţeles Orban şi cu preşedintele României din tot votul de duminică al românilor? Să vină premierul să îşi anunţe demisia pentru că a fost sancţionat prin vot, pentru că a condus un Guvern incapabil şi corupt, dar să zici eu voi creiona o nouă majoritate. Păi ori ai pierdut alegerile, ori le-ai câştigat, omul lui Dumnezeu?”, a completat liderul PSD.