Constănţeanul ars care a fost transferat cu întârziere la un spital din Belgia a murit

Bărbatul care a suferit arsuri în urma electrocutării, într-un accident de muncă, şi care a fost transferat la un spital din Belgia a murit

Constănţeanul ars care a fost transferat cu întârziere la un spital din Belgia a murit


Bărbatul care a suferit arsuri în urma electrocutării, într-un accident de muncă, şi care a fost transferat la un spital din Belgia a murit, au anunţat, luni, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Vlad Voiculescu trimite Corpul de control la cele trei spitale unde acesta a fost internat în România - SCJU Constanţa, SCJU Iaşi şi Spitalul Floreasca din Capitală - pentru un raport privind îngrijirile medicale acordate acestui pacient.
"Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, şi care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia", a transmis Ministerul Sănătăţii.
Medicii din Belgia au spus că, atunci când a ajuns la ei, bărbatul era infectat cu trei bacterii și o ciupercă.
Soția a spus că regretă că nu a făcut public cazul soțului ei mai devreme, dar a afirmat că a avut încredere în sistemul de sănătate din România.
Bărbatul suferise un accident de muncă, în urma căruia a avut arsuri pe 64% din suprafața corpului.
Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon” din Iaşi. 
În 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.