Medicul Cătălin Denciu este intubat, cu arsuri pe 70 la sută din corp. Primele 3 zile sunt critice

Medicul Cătălin Denciu din la Piatra Neamț, rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI este intubat, stabil, căile respiratorii sunt în regula, dar arsurile ar fi pe aprox 70% din suprafața corpului

Medicul Cătălin Denciu este intubat, cu arsuri pe 70 la sută din corp. Primele 3 zile sunt critice


Medicul de la Piatra Neamț, rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI, a ajuns la spitalul din Belgia duminică dimineață. El a fost preluat de cadrele medicale, a fost evaluat și acum este în tratament fiind îngrijit în cele mai bune condiții.

Medicul-erou din Belgia este intubat, stabil, căile respiratorii sunt în regula, dar arsurile ar fi pe aprox 70% din suprafata corpului, nu 40%, cum s-a spus la început. Pronosticul, având în vedere că respiratia e ok, ar fi favorabil, dar 3 zile sunt critice, spun surse Antena 3.
„Este evaluat din punctul de vedere al sănătății, este în tratament. Nu mai sunați direct la spitalul din Belgia, la secția respectivă, la centrul pentru arși, pentru că prietenii belgieni care au acordat sprijin ne-au semnalat că există un bombardament asupra activității. Îi rog pe cei care efectuează aceste apeluri să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze. Când avem informații relevante le vom pune la dispoziția mass media, ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor, este îngrijit în cele mai bune condiții”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț.
Soția medicului erou: "Era îngrozit de ce a văzut acolo. Îmi spunea: ”Eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau"
"Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.
Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: "Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau". Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo.”, a povestit soția medicului erou pentru Observator.
”Din fericire pentru ceilalţi, din păcate pentru noi, are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit decât la ceilalţi, s-a pus pe sine pe ultimul loc. Aşa a fost mereu (...) N-are aproape nicio importanţă cum trec eu  (...) Gândurile bune şi rugăciunile, dacă se pot îndrepta spre el şi să-l ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă. Credeţi-mă că nu mai pot", a mărturisit, în lacrimi, Alina Claudia Denciu, la Antena 3.