A cincea victimă carbonizată a fost găsită în baia spitalului Matei Balș

Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”. Victima a fost găsită carbonizată, în baie, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode.

A cincea victimă carbonizată a fost găsită în baia spitalului Matei Balș


Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”.  Victima a fost găsită carbonizată, în baie, a spus la Digi24 ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta nu a precizat însă dacă este vorba despre un pacient sau de o altă persoană.

"Confirm, în urma incendiului de la "Matei Balş" sunt identificate cinci victime. Transmit pe această cale condoleanţe familiilor victimelor. Incendiul s-a declanşat la parterul unui pavilion, evident toată clădirea a fost evacuată pentru că a fost afectată de fum. 102 pacienţi erau în acel moment în pavilion, 43 au fost relocaţi în alte unităţi din Bucureşti şi 53 au fost relocaţi în incinta spitalului "Matei Balş". Aşteptăm rezultatele anchetei", a afirmat Bode, la Digi 24.
Ministrul a mai spus că toată clădirea a fost evacuată.
Au început primele audieri în dosarul deschis după incendiul de la spitalul ”Matei Balș”, soldat cu moartea a patru pacienți. Avocați ai spitalului asistă la audieri. Potrivit unor noi informații, două infirmiere care se aflau în salonul din care a pornit incendiul au văzut, la un moment dat, cum ardea cu flacără pijamaua unui pacient. Ele au încercat să stingă flăcările cu o pătură, dar nu au reușit. Infirmierele au încercat apoi să ajute alți pacienți care strigau după ajutor. 
Fiica unei paciente care e internată la ”Balș” a spus că i-a adus mamei sale o aerotermă pentru a se încălzi. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit chiar de la o sursă externă de încălzire. În institut, căldura e furnizată sub parametri. 
Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, într-un corp de clădire al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală. Patru pacienți au murit și câteva zeci au fost evacuți și transportați la alte spitale din București.
Potrivit surselor Antena 3, bilanțul morților în incendiu crește la 5. Trupul carbonizat al unei persoane a fost descoperit cu câteva momente în urmă. Situția a fost atât de gravă, încât pacientul nu a fost identificat în primă fază. 
Brancardierii audiați în această dimineață au declarat că un pacient și-ar fi dat masca de oxigen jos și de la el ar fi pornit focul. Acesta avea lângă el tableta, cablul de încărcare al telefonului și rezervorul de oxigen. Din primele informații, ar fi apărut un scurt circuit la priza în care avea telefonul la încărcat. 
Incendiul s-a produs într-o clădire veche, dar recent renovată a spitalului ”Matei Balș”, după cum a susținut Ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu a mai precizat că spitalul „e una din instituțiile de sănătate care a fost bine finanțată în ultimii ani”.
În saloane erau pacienți COVID-19 în stare gravă care aveau nevoie de măști cu oxigen pentru a respira. Pompierii au spus că au existat degajări mari de fum, prin urmare nu e exclus ca bolnavii să fi fost afectați.
Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit de la un reșou.
La spital a ajuns și Corpul de control al premierului, care face propria anchetă.