Controale mixte la agenții economici de pe litoral. Vela: Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje

Ministrul Marcel Vela, declară că agenții economici din sectorul HORECA vor fi controlați pe perioada sezonului estival, iar cei care încalcă regulile ar putea avea autorizația de funcționare suspendată

Controale mixte la agenții economici de pe litoral. Vela: Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că agenții economici din sectorul HORECA vor fi controlați de mai multe ori pe toată perioada sezonului estival, iar cei care încalcă regulile ar putea avea autorizația de funcționare suspendată.

Aflat, miercuri, la Constanța, Marcel Vela a declarat că pe litoral au fost detașați polițiști din țară, care or să le explice oamenilor și agenților economici că nu este bine să încalce regulile de protecție sanitară. El a explicat că vor fi organizate controale, împreună cu reprezentanți ai altor instituții, și speră să nu se ajungă în situația de a fi închise plaje, ori activități economici suspendate.
În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a explicat Marcel Vela”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.
El a mai spus că speră să nu se ajungă în situaţia de a fi închise plaje, iar aglomeraţia oamenilor a fost permisă deoarece poliţia nu a fost foarte bine organizată pe litoral.
Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (...) La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a mai spus ministrul de Interne.
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, s-au aflat, miercuri, pe faleza din municipiul Constanța, unde a avut loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoralul românesc în perioada estivală.