Vela: Aglomeraţia a fost permisă, pentru că Poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost bine organizate pe litoral

Ministrul Marcel Vela a lăsat să se înțeleagă că nu a fost mulțumit de activitatea IPJ Constanța, care a permis, prin modul de acțiune, să apară aglomerație prin stațiuni

Vela: Aglomeraţia a fost permisă, pentru că Poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost bine organizate pe litoral


Aflat pe litoral pentru a inspecta efectivele și tehnica pregătite pentru sezonul estival, ministrul Marcel Vela a lăsat să se înțeleagă că nu a fost mulțumit de activitatea IPJ Constanța, care a permis, prin modul de acțiune, să apară aglomerație prin stațiuni. 
Am văzut imaginile surprinse în sfârșitul de săptămână, tocmai de aceea am vrut să vin, să punctez începerea sezonului estival și faptul că am detașat polițiști din țară. Aglomerația a fost permisă pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate, aici pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care la trei ore trece pe faleză, normal că agenții economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale, mixte și se vor suspenda autorizațiile. (…) Avem pe serie peste 200 de polițiști care au venit pe litoral din alte județe, polițiști și alte forțe, care vin aici să susțină pe lângă cei din Constanța. Această serie va sta până la începutul lunii august și următoarea serie va sta până în weekendul din 6 septembrie”, a mai declarat Marcel Vela.
Ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Bogdan Despescu s-au aflat, pe faleza municipiului Constanța unde au trecut în revistă efectivele și tehnicile structurilor ministerului, care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoralul românesc, în perioada estivală. 
În cuvântarea adresată polițiștilor, polițiștilor de frontieră, pompierilor, salvatorilor și jandarmilor, ministrul Marcel Vela le-a cerut oamenilor legii să îi protejeze pe turiști „de infractori și de boală”.
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, s-au aflat, miercuri, pe faleza din municipiul Constanța, unde a avut loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoralul românesc în perioada estivală.