ZIUA DOBROGEI - 142 de ani de la revenirea la Patria Mamă

Pentru a marca cei 142 de ani de la revenirea teritoriului cuprins între Dunăre și Marea Neagră la statul român, Muzeul Național al Marinei Române organizează o expoziție foto-documentară

ZIUA DOBROGEI - 142 de ani de la revenirea la Patria Mamă


După încheierea Războiului de Independență, România a obținut, la Congresul Internațional de la Berlin, la data de 14 noiembrie 1878, recunoașterea independenței de stat și revenirea la țară a Dobrogei.

„Proclamația către dobrogeni” a Principelui României, Carol I de Hohenzollern, a consfințit preluarea de către România a administrației Dobrogei.  
Unul dintre cele mai importante aspecte ale revenirii Dobrogei în hotarele României este faptul că, prin cei 245 de kilometri de litoral românesc la Marea Neagră, țara noastră a recăpătat deschiderea la Oceanul Planetar, iar pentru Marina Militară Română acest lucru a însemnat începutul dezvoltării segmentului maritim, prin parcurgerea a numeroase programe de dotare și de modernizare, adaptate la noile cerințe de apărare a litoralului maritim și a gurilor Dunării.  
Pentru a marca cei 142 de ani de la revenirea teritoriului cuprins între Dunăre și Marea Neagră la statul român, Muzeul Național al Marinei Române organizează expoziția foto-documentară cu titlul „Ziua Dobrogei - 14 noiembrie 1878”, la care accesul gratuit va fi oferit tuturor vizitatorilor. Expoziția poate fi admirată de cei interesați, în intervalul orar 09.00-16.00, până vineri, 27 noiembrie.